Hoe dichter bij Dordt...

Groep 7 maakt het mee!

Dinsdag 19 april zijn we met groep 7 naar Dordrecht gegaan.
Een kleine omschrijving van de dag:

We moesten om 08:20 verzamelen bij de waterbushalte in Zwijndrecht, bij het Veerplein.
Daarna hebben we om 08:30 de waterbus genomen, naar de Hooikade in Dordrecht.
De kinderen moesten de weg naar het VVV zien te vinden aan de hand van een routebeschrijving.
Stipt om 09:00 kwamen we daar aan, mooi op tijd.
De stadsomroepster Danja stond hier al op ons te wachten. We hebben eerst in het gebouw van de VVV (ook wel Intree genoemd) bekeken. Hier is beneden in het gebouw bijvoorbeeld een luchtfoto van Dordrecht te zien en een hele oude kluis. Deze kluis is vroeger echt gebruikt geweest, want in het pand zat vroeger een bank. Ook hebben we een maquette van Dordrecht gezien.. die trouwens niet helemaal klopte! De kinderen kunnen vast vertellen waarom niet!

Toen hebben we een stadswandeling gemaakt. We hebben allerlei mooi, leuke en interessante dingen gezien. Ik maak er een kleine samenvatting van : We hebben vloedstenen gezien, daar kan je op zien hoe hoog het water stond vroeger! We hebben ook het verhaal bij het gemeentehuis gehoord over de kippenboutjes van de reiger, en nu de reiger die over is en op zijn vrouw zit te wachten.. en we hebben ook het verhaal van Sura en het verhaal van de bever en het schaap gehoord.

Als allerlaatste mochten we de grote kerk in Dordrecht bezoeken. Het was heel interessant dat we bij het orgel mochten kijken en daar allerlei informatie over kregen. Er werd zelfs een speciaal verzoekje gedaan door de klas: of de organist misschien het deuntje van een bruiloft kon spelen! Haha, de juf moest hier erg om lachen.
Het allergaafste van dit bezoek was toch wel het beklimmen van de grote Kerk. We hebben maarliefst 275 traptreden omhoog geklommen en toen hadden we het prachtige uitzicht over Dordrecht en natuurlijk ook Zwijndrecht.  In totaal waren we 75 meter omhoog geklommen! Wat dapper dat IEDEREEN uit de klas dit heeft gedaan! Uiteindelijk waren we wel wat vroeger bij de waterbus, maar gelukkig mochten we mee terug naar Zwijndrecht en zijn we weer terug naar school gelopen.

Het was een super dag groep 7, CHAPEAU.

foto 1 foto 1
foto 2 foto 2
foto 3 foto 3
foto 4 foto 4
foto 5 foto 5
foto 7 foto 7
foto 8 foto 8
foto 9 foto 9